Hoppa till huvudinnehåll

Resestipendier kan sökas till seglarlägren på Malma Kvarn

Än finns det platser kvar till sommarens seglingar med Kryssarklubben! Till seglarlägren på Malma Kvarn kan du som bor utanför Stockholm ansöka om resestipendier. Anmäl dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling som blir ett oförglömligt seglarminne!

Seglarläger Malma Kvarn
Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets har arrangerat seglarläger på Malma Kvarn sedan mitten av 1940-talet. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från tio till sjutton år, men vi har även kortare läger för dig som är sjutton år och äldre som vill blir ledare. Alla våra ledare har fyllt arton år innan de börjar jobba och alla har stor erfarenhet av segling. De lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt och roligt sätt. Vår lägerperiod sträcker sig över juni, juli och augusti.

På Malma Kvarn bor alla lägerdeltagare tillsammans i vårt fina klubbhus, beläget mitt emellan hamnen där våra tvåkronor ligger och Kvarnsjön där man tar sitt dagliga morgondopp. Våra rutinerade ledare introducerar barnen in i seglingens ädla konst och hjälper barnen växa en smula. Både som seglare och som personer. Oavsett om man är nybörjare eller van seglare får man en härlig upplevelse i Stockholms vackra skärgårdsmiljö där vi varvar segling med sol, bad, lek och skratt.

På lägren används segeljollar av märket tvåkrona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren.  I vår flotta ingår även tre följebåtar varav två moderna ribb-båtar samt en större robust båt för packning och transport. 

Resestipendier för SXK-medlemmar
För att ge ungdomar från hela landet ökade möjligheter att delta i lägren har vi inrättat resestipendier för barn till medlemmar från kretsar utanför Stockholmsområdet. Inför sommaren får 25 deltagare, som bor mer än 150 km från Stockholm, bidrag till resan till Malma Kvarn. Stipendiet är på 1000 kr.
Gå in på Stockholmskretsens sida och gör en anmälan samt ansök om resestipendiet till: stockholmskretsen@sxk.se
De 25 första ansökningarna med en godkänd anmälan till läger får stipendiet.

Här finns seglingsprogram för Seglarläger Malma Kvarn
 

Seglarläger Malma Kvarn
 Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola
Seglarskolan har funnits sedan 1957. Vi seglar med ungdomar och vuxna som får lära sig segling, sjömanskap och navigation.
Våra vackra och välseglande fartyg heter Gratitude, Gratia och Atlantica. Gratitude är en engelsk kutter byggd 1903. Atlantica byggdes 1981 med Gratitude som förebild. Gratia är en tidigare lustyacht byggd 1900. De är i mycket gott skick och besiktigas regelbundet av Transportstyrelsen.

Befälen arbetar ideelt. De har både formell kompetens och Seglarskolans egna utbildningar. Ombord deltar du i allt arbete och alla segelmanövrer. Du står till rors, deltar i fartygets skötsel och hjälper kocken i byssan.

I årets seglingsprogram finns spännande och roliga seglingar för alla åldrar. Här finns allt från tuffa Nordsjöseglingar till lugna kustseglingar. Kanske vill du följa med Atlantica över Nordsjön eller besöka länderna runt Östersjön tillsammans med Gratitude och Gratia? I år återkommer vår uppskattade långsegling för vuxna till Skottland. Är du mellan 18 och 30 år seglar årets unga vuxna kurs från Göteborg till Köpenhamn. Oavsett segling får du alltid härlig gemenskap och oförglömliga seglarminnen med dig hem.

Vi har syskonrabatt samt rabatt vid segling av flera kurser samma sommar. Läs mer på vår hemsida www.sxkseglarskola.se
 

Här finns seglingsprogram för Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola 


Gratia
 


 

Seglingsprogram 2020

Dela i sociala medier