Hoppa till huvudinnehåll

Praktiska tips vid färd utomlands

Många som är ute på sjön känner någon gång längtan att komma till nya platser och miljöer. När nyfikenheten på närliggande kuststrecka har stillats kanske det är tid att sträcka ut och nå till utländska mål. Här på webben finns mycket information att ta del av och inspireras av.

Under Långfärder finns mycket information att ta del av och inspireras av, bland annat:

  • Praktiska tips Useful Information (på engelska) för 11 länder runt Östersjön samt Norge och Storbritannien.

  • Tips och utrustning för långfärdsbåten om landström i Europa, gasol och gasolsystem, toatömning i Europa, säkerhet, personlig utrustning m.m.

  • Hamninformation från Brest, Calais, Kielkanalen, Skottland - Kaledoniska kanalen, Antarktis med flera.

  • Nödvändiga dokument som du behöver ha med vid färd utomlands. 

  • Svenska Kryssarklubben och Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare har skapat ett unikt kontaktnät i utrikes hamnar. De kallas ombud och kan vara till stor hjälp för dig som medlem. 

Utbildningar av olika slag förbereder för utlandsfärder såsom utbildning om kanaler, tidvatten m.m. Läs mer om våra utbildningar under Aktiviteter.

För att underlätta för våra medlemmar som vill göra färder till andra länder genomför Kryssarklubben eskadrar utomlands både med egen båt och med charterbåtar.

Svenska Kryssarklubben utfärdar internationellt certifikat för att underlätta behovet av dokument vid färd med egen båt utanför Norden.

 

Caledonian canal
Kaledoniska kanalen (Caledonian Canal) är 96,5 km lång och har 29 slussar och 10 öppningsbara broar. 35,4 km är grävd kanal, men annars består den mestadels av sjöar, ”The Great Glens”, som bland annat består av välkända och mycket djupa sjön Loch Ness. Högsta höjden är 32,3 möh vid Loch Oich. Foto: Micke Westin.

 

Dela i sociala medier