Hoppa till huvudinnehåll

På Kryss nr 8-2018

Ett nytt nummer av På Kryss är på väg till er medlemmar, prenumeranter och tidningskiosker. Här kan du läsa tidningens innehåll och ordförande Peter Follins inledaren.

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

Innehållet i På Kryss nr 8/2018:
Inledaren - VEM GÖR JOBBET?
Läs INLEDAREN från ordförande Peter Follin längre ner på den här sidan.

Reportage 
- Madagaskars två ansikten
- I Finlands unika sjösystem
- Från Irland till Spanien
- Med She Captain i Kroatien

Artiklar
- Goodwin ll stävar vidare
- Mot Marstrand i pannkaksis
- Plus och minus i vintertid

Ombord
- Anders Erikssons solovisdom
- Säkrare larm för kolmonoxid

På gång/klubbsidor
- Mikael Garstad sist att ta upp
- Sommarens seglarläger
- Årets bäst båtbild
- Så hittar du SXK-matrikeln
- SXK prylar för julfirare
Medlemsförmåner

Långseglingens legendarer
- Paret Smeeton mot Kap Horn

På Kryss omslagsbild
Birgitta Boye-Freudenthal och Eric Boye har seglat över hela världen med sin 50-fots stålbåt Ariel IV. Här ligger de på svaj vid Cocos Keeling på väg mot Madagaskar. Läs mer från sidan 14. Bild: Rik Soderlund.

På Kryss nr 1/2019 utkommer runt den 24 januari.  

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

INLEDAREN - Ordförande har ordet

VEM GÖR JOBBET?
Inte jag, men väl en av våra 511 ideellt arbetande funktionärer. Detta för att göra våra upplevelser på havet så bra och säkra som möjligt – för oss alla. Var får de kraften ifrån? Jag tror att det är gemenskapen vi har och glädjen att kunna göra något för andra med samma intresse för havet och allt som hör till.
Vill du bli en del av detta? Kolla med din krets och se vad du kan bidra med i ett intressant och lärorikt team. Utan glädjen och det lustfyllda och intressanta hade jag aldrig varit funktionär i snart femtio år…
Mikael Garstad, Månadens medlem, blir en bra föryngring inom Hamn. Och Farledsverksamheten. Ett av de områden som är mest uppskattat av våra medlemmar och som samtidigt kräver mycket hårt arbete!

Biscaya låter inte lockande för mig, men som tur är finns det alternativ som ger andra upplevelser. Jag hade länge en kanalkarta på väggen, men längre än Amsterdam blev det aldrig. Ludvig Johanssons berättelse från Saima kanal låter också som något i min smak, men inte ens med masten på däck när jag de där riktigt exotiska norra delarna av sjösystemet. Djupgåendet på vår segelbåt blir nog spiken i skrovet (kistan).

Den 24 november är du välkommen på årsmöte i Nyköping. Det ska bli roligt att träffa funktionärer och medlemmar från runt om i riket och utbyta erfarenheter och diskutera hur vi kan utveckla vår verksamhet. Vi har startat ett arbete för att bedöma hur framtiden kommer att se ut och hur SXK ska kunna anpassa sig till utvecklingen för att fortsätta att vara en attraktiv förening att vara medlem i.

Nu börjar säsongen för vintersegling. Ta lärdom av Lindas erfarenheter och njut önskar 

Peter Follin
Ordförande i Svenska Kryssarklubben
E-post: ordforande@sxk.se

Svenska Kryssarklubbens ordförande Peter Follin
 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *  

- På Kryss på nätet www.pakryss.se (öppnas i ett nytt fönster)
- På Kryss finns som digital e-tidning via vår app "På Kryss".
Du kan läsa på mobiler och surfplattor och på din dator. För medlemmar är det gratis men det går även att köpa digital prenumeration via appen för icke medlemmar. Läs mer här! 
- Kontaktuppgifter till På Kryss redaktion och annonser i På Kryss

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap.
Läs mer om att bli medlem här.

Mina sidor på www.sxk.se
Under "mina sidor" kan du se dina medlemsuppgifter, familjemedlemmar och båtuppgifter om du har din båt registrerad. Du kan göra eventuella ändringar och tillägg.
Läs mer om hur du loggar in och "mina sidor" här!

Kryssarklappar julen 2018

På Kryss nr 8-2018

 

 

Dela i sociala medier