Hoppa till huvudinnehåll

Nytt samarbete ger fler blå bojar för miljövänlig och säker förtöjning

Svenska Kryssarklubben och Svenska Sjö Båtförsäkringar har ingått ett samarbete som bland annat innebär att Kryssarklubben kommer att kunna lägga ut 5 nya bojar.

    - Våra blå bojar är populära. Vi är jätteglada för vårt samarbete med Svenska Sjö, som innebär ett tillskott av 5 bojar redan till denna sommar. Vid bojarna kan man förtöja både säkert och miljövänligt, säger Fredrik Norén, generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.

Genom att förtöja vid en boj, istället för att kasta ankare, bidrar du till att skydda bottenväxande arter såsom ålgräs och förhindra ankringsskador på botten.

    - Vi värdesätter vårt samarbete med Kryssarklubben mycket högt, och vi delar en ambition att bidra till att berika det svenska båtlivet på olika sätt. Just i år har vi fokuserat på att stödja Kryssarklubben i deras arbete att utöka antalet bojar, och är glada att kunna erbjuda våra egna försäkringstagare möjlighet att upptäcka fördelarna med ett medlemskap i Kryssarklubben, vilket bland annat innebär tillgång till dessa bojar, säger Per Nikolausson, VD på Svenska Sjö.

Samarbetet innefattar även andra punkter, såsom en film om VHF och gemensamma marknadsföringsåtgärder.

Vad är VHF och hur funkar den
Filmen fräschar upp dina kunskaper om VHF inför båtsäsongen. Inte minst är det viktigt att testa din VHF innan du ger dig ut. I filmen nedan, som är gjord av Kryssarklubben i samarbete med Svenska Sjö och Stockholmradio, får du tips och kunskap om vad du bör tänkta på att testa om du redan har en VHF och hur den fungerar för dig som står i begrepp att köpa en.


Marknadsföring för fler medlemmar
Genom samarbetet med Svenska Sjö erbjuder Kryssarklubben Svenska Sjös kunder ett prova-på-medlemskap till och med sista augusti 2021. För att ta del av detta ska kunderna teckna sig före 31 maj. I medlemskapet ingår möjlighet att registrera båt och därmed få bojflagga som gör att du får förtöja vid Kryssarklubbens bojar, tidningen På Kryss samt tillgång till kurser och aktiviteter.

    - Vår förhoppning är att det ska leda till fler medlemmar till vår förening. Som är för dig som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor och som vill få ut mer av ditt båtliv, säger Fredrik Norén

Dela i sociala medier