Hoppa till huvudinnehåll

Inspireras till nya färdmål i sommar!

Att inspirera till att upptäcka och besöka nya platser med sin båt har alltid varit en bärande del av Kryssarklubbens uppgift – eller att förmedla ny, spännande kunskap om platser där man förtöjt många gånger tidigare. Läsa om fyra olika kustavsnitt med sju färdmål under varje avsnitt. Du hittar färdmålen här på webben och i appen "Kryssarklubben".

I menyn här på sxk.se finns fliken ”Färdmål”. Ett klick på den rubriken ger först en kort presentation och därefter finns olika kustavsnitt med olika berättelser om hamnar. Artiklarna, eller essäerna, handlar om historia och kulturhistoria. Innehållet är sådant som inte finns i traditionell turistinformation, i hamnböcker eller vanliga gästhamnsguider.

Just nu finns fyra kustavsnitt: Sydkust, Ostkust, Stockholms skärgård och Gotland. På varje kustavsnitt finns berättelser om sju olika färdmål, sammanlagt alltså 28 stycken.
Detta kommer sedan succesivt att utvecklas till fler kustavsnitt och många, många fler hamnar/platser/färdmål.

Läs mer om Färdmål här!


Färdmålen finns även i appen "Kryssarklubben"  
Ladda ned appen från Google Play eller App Store. Du kan läsa på din mobil, surfplatta och dator. För dig som är medlem är det gratis när du har skapat ditt konto.

Färdmål i appen

För att kunna läsa om färdmålen behöver du vara medlem och logga in på sxk.se

Trevlig läsning och god tur!

Dela i sociala medier