Hoppa till huvudinnehåll

Donationer ger fler SXK-bojar

Danske medlemmen och seglaren Eigil Pedersen skänker 230 000 kr till Kryssarklubbens verksamhet med bojar. Pengarna beräknas räcka till ungefär tio nya förtöjningar.
Eigil och hans fru har många gånger legat tryggt vid de blå bojarna utan att veta vem som ägde eller underhöll bojarna. När han fick reda på att det var Svenska Kryssarklubben blev han genast medlem och registrerade båten. Med bojflaggan hissad kan han med gott samvete lägga sig vid någon av Kryssarklubbens ca 200 svajbojar.
Eigil föreslår att en frivillig bojfond borde bildas så att fler kan välja att ligga tryggt på svaj. Hamn- och Farledsnämnden kommer att bearbeta Eigils förslag. 
På sidan 74 i På Kryss nr 4/2015 kan du läsa mer om Eigil och hans donation.

Claes-Göran Borg i Arvika har donerat 25 000 kr till en ny boj till Vänerkretsen. I sommar kommer det att läggas ut en boj "nr 2" vid Lurö Bösshamn i Vänern.
Så här står det att läsa i Vänerkretsens senaste medlemstidning Vänerkryss:
"Bojen kommer att heta BIRGITTAS BOJ. Claes-Göran vill med detta hedra sin bortgångna fru Birgitta, som alltid kände sig trygg då hon och Claes-Göran låg förtöjd i en SXK-boj.
Vi från SXK-Vänerkretsen är mycket tacksamma för donationen och kommer att vid lämpligt tillfälle i sommar leja en båt från Otterbäcken för att lägga ut Birgittas boj"

Här kan du läsa mer om de blå bojarna och Hamn- och farledsnämnden.

 

 

 

Dela i sociala medier