Hoppa till huvudinnehåll

Nu kan du anmäla dig till rikseskadern!

Svenska Kryssarklubbens 7:e rikseskader går till Mariehamn på Åland mellan den 29 juli och 2 augusti. Att segla med i rikseskadern är att tillsammans med andra båtälskare segla eller för motor ta sig till härliga platser som ligger lite längre bort än vad man kanske normalt gör. Det är ett lite tryggare sätt att ge sig ut på äventyr tillsammans med andra. Nya trevliga bekantskaper kommer på köpet. Följ med till Åland - anmälan är öppen!

Under fyra dagar i vecka 31 kommer vi att ligga i Ålands segelsällskaps småbåtshamn och ha denna hamn som bas för olika aktiviteter. Vad sägs om cykelutflykter, guidade bussturer, ölprovning och en eskaderfest. Detta är just nu i det preliminära programmet.

Ålands segelsällskap (ÅSS) finns på den västra sidan av Mariehamn. ÅSS hamn är en av de största småbåtshamnarna i Åland och vi har blivit lovade 60-70 platser.

Det finns två alternativ att komma till Mariehamn; antingen deltar du i våra kretsars tillfartseskadrar eller så tar du dig dit på egen hand. Valet gör du i samband med din anmälan.

Anmäl dig genom att klicka på länken här: Rikseskader 2024 till Mariehamn

 

Fakta om Åland:
Åland är en ögrupp och en självstyrande del av republiken Finland. Åland har enbart svenska som officiellt språk. Ögruppens svenskspråkiga status samt invånarnas kultur och språk skyddas av internationella garantier efter beslut av Nationernas Förbund 1920. Åland är demilitariserat.

Ålands parlament, lagtinget, har rätt att stifta egna landskapslagar. Åland har en egen flagga, frimärken och registreringsskyltar samt en egen polis. Däremot ingår Åland i samma skattesystem som övriga Finland, undantaget den kommunala beskattningen. Åland är med i EU och har euro som valuta.

Åland är känt för sin skärgård och sjöfartshistoria. I Mariehamn finns sjöfartsmuseum och den fyrmastade stålbarken och museifartyget Pommern. På Åland finns stora möjligheter till bad och fina cykelutflykter.

Mer fakta om rikseskadern till Åland, läs här.

 

Väl mött på årets rikseskader!

För Eskadernämnden i Svenska Kryssarklubben
Kerstin Andersson, kerstin.andersson(at)sxk.se
Kjell Vestberg, kjell(at)vastkonsult.se
Anders Englund, andersenglund(at)outlook.com
 

Anmäl dig genom att klicka på länken här: Rikseskader 2024 till Mariehamn

 

ÅSS Marina, Mariehamn
Foto: Mariehamn. Bild från ÅSS Marina 

Dela i sociala medier