Segla tvåkrona, optimist och skuta med Kryssarklubben

Segla med Kryssarklubben!

2017-04-24 Det finns fortfarande platser kvar till sommarens kurser och läger för barn, ungdomar och vuxna. Anmäld dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling med Kryssarklubben.

Segla Tvåkrona, Optimist och skuta med Svenska Kryssarklubben i sommar! Anmäld dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling med Kryssarklubben.

 

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola

4960

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola har funnits sedan 1957 och firar därmed 60 år under 2017! Vi seglar med ungdomar och vuxna som får lära sig segling, sjömanskap och navigation. Våra vackra fartyg heter Gratitude, Gratia och Atlantica. Gratitude är en engelsk kutter byggd 1903. Atlantica byggdes 1981 med Gratitude som förebild. Gratia är en tidigare lustyacht byggd 1900. Våra välseglande fartyg är mycket lämpliga som skolsegelfartyg. De är i mycket gott skick och besiktigas regelbundet av Transportstyrelsen. Ombord finns modern navigations- och säkerhetsutrustning.

I årets seglingsprogram finns spännande och roliga seglingar för både ungdomar som vuxna. Här finns allt från tuffa Nordsjöseglingar till lugna kustseglingar.
Premiär för prova-på-segling i Stockholm!
Den 10 maj seglas för första gången någonsin prova-på-segling i Stockholm! Samling på Nybrokajen kl. 17.00, tillbaka till kaj kl. 21.00. 

Mer information om Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola och program hittar du här!

Eller kontakta kansliet på 031-29 35 05 eller seglarskolan@sxk.se

 

Seglarlägret på Malma Kvarn

4961

Sedan mitten av 1940-talet har Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets arrangerat seglarläger på Malma Kvarn på Värmdö i Stockholms skärgård. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från 10 till 17 år.
På lägren används segeljollar av märket Tvåkrona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren.

I sommarens program finns sex stycken olika läger att välja mellan från den 10 juni till 20 augusti. 

Läs mer om seglarlägret på Malma Kvarn och sommarens program här!

Eller kontakta kansliet på 08-716 22 50 eller stockholmskretsen@sxk.se

 

Daglägret Kryssis, Optimistläger

4962

Sedan 2012 har Stockholmskretsen bedrivit Kryssis, ett dagläger för barn mellan 8-12 år (det året barnet fyller 8 år). Lägret riktar sig till  barn som är nybörjare, som kanske inte varit i båt tidigare eller som inte vill sova hemmifrån än.

NYHET! Sommaren 2017 kommer alla fyra läger att vara bokninsbara både som nybörjarläger och fortsättningsläger. 

Lägret håller till i Stockholmskretsens varvsförening Stora Hundudden, Hunduddsvägen 51, på Djurgården.
Lägren är små och exklusiva med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning mellan 9.00 till 16.00.
Barnen har med sig egen lunch som äts antingen ute om vädret tillåter, eller i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

På Kryssis lär du dig segling från grunden, både genom teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Våra lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper i ämnet och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

Mer information och lägerprogram finns här! 

Eller kontakta kansliet på 08-716 22 50 eller stockholmskretsen@sxk.se