Kryssarklubben på YouTube

2018-03-27 Se filmerna från långfärdsseminariet med Milo Dahlmann, Linda Lindenau, Margareta och Thomas Veber som Kryssarklubben arrangerade under båtmässan Allt för sjön den 10 mars.

På Svenska Kryssarklubbens YouTube kanal finns många filmer från tidigare ungdomsseminarier, långseglarseminarier, föredrag från båtmässan Allt för sjön, föredrag från Båtmässan i Göteborg, 24-timmars och Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola.
De senaste filmerna är från vårt långfärdsseminarium som hölls lördagen den 10 mars under båtmässan Allt för sjön. Talare på seminariet var Milo Dahlmann, Linda Lindenau, Margareta och Thomas Veber.

Milo Dahlmann - att segla ensam
Milo kommer att berätta om sina ensamseglingar, hur man förbereder och vad man behöver tänka på. Milo vet hur man följer sin dröm inte bara en gång utan flera.
Till vardags arbetar hon som sjuksköterska på akuten på Södersjukhuset där livet är allt annat än ensamt. Men mest känd är hon allt som första svenska ensamseglande kvinna som korsat Atlanten och dessutom har hon seglat till Antarktis.

Linda Lindenau - en vanlig dag på jobbet, om att leva på sin segling
Sedan 2010 lever Linda på sin segling, med kurser i Sverige på sommaren och i Grekland höst och vår. Men våren 2016 gav hon sig av på en jordenrunt-segling, med huvudsakligen kvinnor ombord.
Just nu ligger hennes båt Peristera på Nya Zeeland och blir upprustad, medan Linda blir underhållen i Sverige. Den 11 mars åker hon tillbaka och fortsätter seglatsen via Nya Kaledonien, Australien, Indonesien, Madagaskar, Sydafrika och vidare mot Europa. Under
Lindas föredrag får vi ta del av hennes erfarenheter av hur hon etablerat sig i en mansdominerad värld, hur det är att segla med ständigt nya besättningar med olika erfarenheter, och skillnaden mellan att segla med kvinnor och att segla med män.

Thomas och Margareta Veber - ett år utan skor
Ett år utan skor är ett gripande och annorlunda reseföredrag om att hoppa av vardagens race och förvandla vardagen till ett äventyr och ta med sig äventyret hem.
”Vi upplevde många vackra ställen, men det var människorna, vi mötte under resan, som gjorde störst intryck på oss”säger familjen som är känd från tvserien ”Familjer på äventyr” som gick i SVT under våren 2017.
Tidningen På Kryss har följt familjen med en artikelserie och i ett antal korta filmer under fjolåret.

 

Se filmerna på Svenska Kryssarklubbens YouTubekanal här!