Årsbok 2018

2018-05-15 Skepparens handbok är Svenska Kryssarklubbens årsbok 2018 och är tänkt att passa såväl nybörjaren som den som varit länge på sjön. Boken ska ge lättillgänglig referens till de viktigaste kunskaperna när du är ute på sjön.

"Skepparens handbok - sjömanskap 2.0" riktar sig till alla som är mycket på sjön. Om du är relativt ny som skeppare (eller besättning) kommer du förhoppningsvis ha stor nytta av denna bok - men även du som redan haft båt i 30-40 år kan nog hitta ett och annat matnyttigt!

Grundtanken är att denna bok inte ska vara en lärobok - det finns redan gott om sådana på marknaden. Men du kommer hitta praktisk information som du möjligen kan behöva, mer eller mindre kompakt sammanställt, om /när du någon gång behöver friska upp minnet om hur du gör en krysspejling eller funderar över en lanternkombinaton.

"Skepparens handbok - sjömanskap 2.0" innehåller 160 sidor med  kapitel om navigation, sjömanskap, säkerhet, sjukvård ombord, väder, miljö och internationella sjövägsregler.
Boken är producerad av Micke Westin/Barbalander för Svenska Kryssarklubben.
Text och bild: Micke Westin och Olle Landsell
Sjukvårdskapitlet: Nina och Pär Olofsson

 

Utdrag ur årsboken (klicka på bilden för att förstora)

6132 Foto: Micke Westin

 

 

Klicka på bilden för att se en kort film om årsbokens innehåll. 6136

 

Årsboken ingår gratis i medlemskapet och skickades hem till alla medlemmar (ej familjemedlemmar) tillsammans med På Kryss nummer 5 i slutet av maj - Bli medlem idag och få årsboken gratis hem i brevlådan!

 

Här finns information om tidigare årsböcker, från 2007-2017