Hoppa till huvudinnehåll

Eskader Stockholm

Planering av årets eskadrar har startat. Introduktion till dessa kommer att presenteras i kommande nummer av Ostpricken. Här på hemsidan kommer sedan all information att finnas tillgänglig.

Anmälan till årets eskadrar öppnar 13 mars. 

 

Eskader är till för alla med båt och är att:

  • Upptäcka nya hamnar och nya farvatten och kanske till och med hitta nya pärlor
  • Få nya vänner och ha kul tillsammans
  • Känna säkerhet och trygghet
  • Få del av andras erfarenheter
  • Välja vad man  själv vill vara med på

Eskader är inte att:

  • Färdas på led
  • Ha en massa måsten

Eskadrarna planeras och leds av personer med lång erfarenhet. Alla kan ju råka ut för något oförutsett under färden och då är det tryggt att veta att det inte är långt till en hjälpande hand.

Eskaderledaren planerar färden och på ett förmöte under våren så går hen igenom resan inklusive allt man behöver veta innan färden startas.

En eskader har oftast ett tema (barn, ungdom, kultur, mat osv) och den har alltid inplanerade och anpassade aktiviteter. Dessa planeras antingen av ledaren eller gemensamt under förmötet.

Deltagare i eskadern är medlemmar i Kryssarklubben. En avgift tas ut för alla deltagande båtar. Den kan variera beroende av längden på eskadern.

Beskrivning av årets eskadrar kommer att finns under "Årets eskader 2024". Uppdatering av dessa sker kontinuerligt och allt ska vara klart till mitten av februari. Under respektive eskader finns även eventuella undantag eller specifika regler för de olika färderna. Gemensamma regler och förutsättningar finns under ”regler/riktlinjer”.

Anmälan till respektive eskader görs via länken under resp. eskader. Ha följande information tillgänglig innan du börjar: namn, adress, telefon, epost-adress till skepparen, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Kölavgift måste betalas i samband med anmälan så ha även ditt betalkort tillgängligt.

Kryssarklubbare ska kryssa runt. Vi behöver fler eskaderledare, är du intresserad kontakta SXK, har du någon idé på en trevlig eskader vill vi gärna höra. Vid behov kommer vi att anordna eskaderledarutbildning i mars för nytillkomna ledare och andra nyfikna.

Kontakt med eskader kommittén: Gunnar Johansson. Kontaktinformation till eskaderledarna finna under resp eskader