Hoppa till huvudinnehåll

Maritima pepparkakor

Publiceringsdatum: 2016-10-26

Nu finns de maritima pepparkaksmåtten åter i lager. Välkomna förbi kansliet i Långedrag eller besök vår Webshop.

ca 150 st

  • 200 g smör
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk kanel
  • ½ msk malda kryddnejlikor
  • ½ msk malen kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här:

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en stor bunke, tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 timma innan utbakning. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och tag ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.

(Självklart går det bra att köpa färdig pepparkaksdeg.)

Baka gärna tillsammans med någon så blir det extra trevligt!