Hoppa till huvudinnehåll

Projekt: M/B Piranha - Inledningsfasen I

Publiceringsdatum: 2014-11-25

Det hela började när jag snubblade över en annons på blocket den 2 november. En Nordkapp 17 HT inklusive släp men utan motor låg listad för en struntsumma. Det följande dygnet pågick ett inre krig mellan plånbok och intresse, men kvällen den 3 november åkte jag och inspekterade båten efter kontakt med säljaren. Jag förhäxades av båtens vackra linjer och efter att ha tagit mig en ordentlig titt så slog jag till. Säljaren erbjöd sig att köpa upp ekipaget kommande dag från Tumba till Enköping då jag skulle vinterförvara båten hos mina föräldrar i väntan på att få en plats på båtklubben.

Den natten for många frågor genom mitt huvud och jag fick inte många timmars sömn:

- Tänk om det va stöldgods?
- Tänk om han inte dyker upp?
- Tänk om hela paketet läcker som ett såll?

Natten gick och dagen kom. Det vart inte mycket koncentration på föreläsningana under dagen vid Marina Läroverkets yrkesutbildning "Skärgårdskapten", då tankarna snurrade kring båtköpet. Efter sista föreläsningen så satte jag mig i bilen och körde från Stocksund till Enköping med en iverblanad ångest.

 

Väl frame stod hon där, en Nordkapp 17 HT, vilandes på sin trailer. Händer skakades, ägarbytespapper skrevs under och trailern hakades på min dragkrok. Jag satte mig i förarsätet och tog tvådjupa andetag. Jag är båtägare! En märklig känsla efter alla dessa års lurkande på blocket. När jag kört hem ekipage till mina föräldrar så ställds den upp på tomten och inspekterades av både mamma och pappa. Pappas första reaktion var: "Jisses, den var juh ganska stor!"

Som sig bör så kom regnet så snart det var dags att täcka båten. Den för ändamålet nyinförskaffade pressäningen och rörställningen monterades allteftersom regnet öste ner. Mentalt noterade jag att det bör införskaffas torrbollar för att hålla möggel och röta borta. Tillslut var båten täckt och det var dags för mig att åka hem till Tyresö.