17-07-29 20:29

Kjerringöy - Mortsund 27-29 juli

17-07-19 19:59

Rörvik - Vågöya 16 - 19 juli

En båtmotor på 45 hk väger mycket. Det krävs linor och block för att kunna lyfta den. Vi var lovade hjälp under måndagen av varvet med att lyfta den, att byta motorstöttorna och att sedan rikta in den mot propelleraxeln.

17-07-04 22:18

Florö – Finnöy, 1 – 4 juli

Den varma östanvinden hade under natten förbytts till en betydligt svalare västan. Kylan kom sakta krypande. Molnen hängde lågt och det regnade mest hela dagen. Vi var omgivna av dramatiska berg och sluttningar, men kunde bara ana hur vackra de måste vara när topparna syns. På de mest otillgängliga ställen dit inga vägar verkar gå, ligger enstaka hus i dalgångar, på bergstoppar och branta sluttningar. Vem bor där och hur lyckades de bygga?

17-06-30 21:12

Kolbeinshamn - Florö, 26 - 30 juni

Tänk att man ska behöva komma så långt som norr om  Bergen innan det blir vackert väder. Flera veckor i kyla, regn och hårda vindar. 

Men nu har det kommit! De senaste tre dagarna  har varit helt fantastiska. 

Efter Bergen ändrar sig vår resa drastiskt. Naturen blir mer storslagen och båtlivet mer sparsamt, man möter inte många segelbåtar. Vi färdas fram i ett mäktigt landskap med snötäckta bergstoppar i fonden. Himlen är blå och vi har hela härligheten mer eller mindre för oss själva. 

17-06-04 11:14

 

Återigen får jag göra en resa med Doublefun.

Tidigare bloggar har handlat om eskadern England Runt (2011), resan till Lofoten (2013), till Skottland (2014) och till västsidan av Skottland med Yttre Hebriderna (2015).

Denna gång får inte Marianne vara med och sorgen och saknaden efter henne sedan hon gick bort i mars 2016 har varit svår. Men en ny kärlek har dykt upp i mitt liv och nu tänker Louise och jag låta Doublefun ta oss med till Lofoten igen! 

15-08-06 18:20

3 augusti:

Vi ligger kvar i Crinan. Det verkar som att kulingen är lite försenad, men vi har gott om tid, så vi kan stanna ytterligare dagar om så behövs.

Det finns ett hotell med pub som vi nog ska besöka ikväll. Och det finns ett litet cafe´ med wifi (som senare som vanligt inte fungerar. Det blir nog svårt med internet och uppdatering av bloggen i ytterligare några dagar, för i kanalen  finns det inte heller så många chanser).

15-07-29 13:07

28 juli:

Vädret fortsätter att vara ostadigt. Nordlig, kall vind ska hålla i sig till fram emot torsdag kväll. Därefter kommer ett djupt lågtryck från väster in och ger hårda sydvästvindar. Tidvis visar prognosen 20 m/s. Det här är inte vad vi vill ha. Lite trötta på det dåliga vädret bestämde vi att istället för att gå söderut till Castle Bay på Barra, där vi trivdes så bra förra året, får det bli Canna.

15-07-23 14:27

22 - 23 juli:

Att det kan blåsa så hårt så länge!

Det är ett ständigt vinande i riggarna här i hamnen och båten kränger då och då till när vindstötarna blir kraftigare. Vresiga, vita, små vågkammar flyger fram i vår lilla vik och det gnager och gnäller i förtöjningslinorna. Ibland kommer det regnskurar som är nästintill obeskrivliga i sin ilska.

Ska det aldrig sluta!!

 

Skönt att vi fick låna en dunk diesel av Fragancia så att vi kan ha det varmt ombord igen (elen från bryggan är trasig). Och jag har monterat en bättre läslampa vid min koj.

15-07-17 15:14

16 -17 juli:

Kul att vara tillbaks i Stornoway igen. Vi var här 2011 också och då fick vi inte heller plats i den inre hamnen. Dåligt å ena sidan att det ska vara så svårt att få ligga i marinan i den största och enda staden på Yttre Hebriderna. Men bra att marinapersonalen verkligen gör allt de kan för att hjälpa oss på plats! Så länge som det inte blåser hårt från sydost så ligger vi verkligen förstklassigt här på vår alldeles egna flytbrygga.

15-07-15 13:16

Tisd 7 juli - Onsd 8 juli:

Tisdagen och onsdagen låg vi kvar i Loch Gairloch. Nordanvinden är kall och rakt i nosen på vår önskade färdrikting dessutom. Bättre att ligga kvar.