“Omöjlig Ubåt – ubåtsjakten och det säkerhetspolitiska läget under 1980-talet” |Stockholm

Lunchföredrag den 27 april
“Omöjlig Ubåt – ubåtsjakten och det säkerhetspolitiska läget under 1980-talet”
Vad hände under 1980-talets ubåtskränkningar? Vad har människor observerat i svenska vatten? Vilka motiv fanns och vad gjorde ubåtarna här? Hur nära var marinen att sänka en ubåt? Frågan om U 137:s uppdrag i Gåsefjärden besvaras också.

Allt detta och lite till kommer Kommendör Nils-Ove Jansson att berätta om vid seniorträffen torsdagen den 27 april, 2017 med start kl 11,00.
Kommendör av 1. graden Nils-Ove Jansson är pensionerad sjöofficer som har haft en central roll under ubåtskränkningarna. Han har ingått i den marina analysgruppen och var under tre år operativt ansvarig för Kustflottans ubåtsjaktsinsatser. Har även varit chef för Försvarsstabens Underrättelseavdelning och under åren 1992-95 chef för ÖB:s Underrättelse- och Säkerhetskontor och ställföreträdande chef för Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten, MUST.
Missa inte detta intressanta föredrag som har uppenbara paralleller med dagens säkerhetspolitiska situation.

Efter föredraget serveras ärtsoppa med tillbehör samt kaffe och kaka. Pris för medlemmar i Stockholmskretsen 140 kronor och för övriga 190 kronor.Föredraget startar kl. 11 och avslutas efter ca 1 timme. Därefter serveras ärtsoppa med tillbehör samt kaffe.
Anmälan här nedan, anmälan är bindande.
Välkomna!

BOKA OCH BETALA DIN PLATS HÄR

 

Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

4718

 

Plats (ort): 
Svenska Kryssarklubbens kansli, Augustendalsvägen 54, Nacka Strand