Pingsteskader

Till pingsteskadern hoppas vi på bra väder, även om Pingsten är tidig i år. Förra året hjälpte det inte att Pingsten låg en bit in i juni. Men vi har haft tidiga pingsteskadrar förut med näst intill högsommarväder. Så vi misströstar inte.
I år inriktar vi oss på kust- och fjordsegling i måttlig takt! Planen är att vi träffas i Bäckviken på Ven den 17 maj med samling kl 18 för information, umgänge och grillning. Den preliminära planen är att vi dagen därpå fortsätter med 4-5 timmars segling till Gilleleje, en traditionell mellanlandningshamn när vi rör oss i de här vattnen. Här samlas vi åter i kvällningen för socialt umgänge och möjlighet att festa på ortens läckerheter.
Den 19 maj, pingstafton, tar vi oss i en något längre etapp till Rörvig i Isefjordens NV hörn. Åter samling för information och umgänge.
Till Holbeck är det sedan ca 15 nm och här är planen att ha en extra liggedag för diverse aktiviteter.
Tisdagen den 22 maj tar vi det lilla ”skuttet” till ön Orö, den stora ön i Isefjorden. Med tanke på den korta färden finns goda möjligheter till att hinna utforska en del av ön innan kvällens samling.
På vägen ut ur Isefjorden mellanlandar vi i Hundested där vi kanske kan få se årets sandskulpturer skapas.
Torsdagen den 24 maj beräknas vi vara åter i Gilleleje där vi avslutar eskadern på någon restaurang.
Deltagaravgiften i vanlig ordning 100 kr/båt och insamlas vid starten i Bäckviken.
Anmälan senast den 10 maj till Dag Svensson:
dag.r.svensson@gmail.com
 

Plats (ort): 
Danmark