Konfirmationsläger på Malma Kvarn 2016

Konfirmationsläger Malma Kvarn | Seglarläger Malma Kvarn

Vårt populära seglarläger och konfirmationsläger pågår under tre härliga sommarveckor. Det brukar äga rum under juli månad. Här varvas segling med konfirmationsläsning till lika delar. Du behöver inte ha några förkunskaper i segling.

Datum: Lägerperiod 15 juli – 2 augusti 2017
Genrep och ev. fotografering i kyrkan 4 augusti kl. 16.00 - 19.00

Konfirmationsgudstjänst i Oscars kyrkan lördagen den 5 augusti

Malma kvarn är beläget på Värmdölandet nära Nämdöfjärden i Stockholmsskärgård.Här har vi bedrivit seglarläger sedan 1946 och utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjöliv.Vi bor i vårt vackra klubbhus med glasveranda  ut mot viken, en härlig badsjö runt knuten och stora grönområden för lek och avkoppling. Hit tar man sig med bil på 45 minuter från Stockholms innerstad.

Dagarna börjar alltid med morgondopp i vår fina badsjö och frukost innan vi vid tiotiden beger oss ut på sjön.

Konfirmanderna delas upp i två grupper där de läser på förmiddagen och seglar på eftermiddagen eller tvärt om. Byte mellan grupperna görs mitt på dagen med gemensam lunch ute på någon fin ö.
På kvällen, efter middagen finns även tid för kioskbesök, teori samt någon kvällsaktivitet exempelvis fotboll eller disco. Kvällarna avslutas med en liten kvällsandakt med sång och musik.

Under lägret lär sig konfirmanderna grunderna till den kristna tron. De samtalar om livets stora frågor såsom existens, kärlek, etik mm. Första söndagen på lägret gör konfirmanderna ett kyrkobesök med gudstjänst.

Pris: 13 600 för medlemmar i SXK och 14 900 kr för övriga (gäller för konfirmander tillhörande svenska kyrkan)
Konfirmationsclearingspengen är redan justerad på avgiften.
Är ni inte medlemmar kan ni lätt bli det via anmälningsformuläret (det kostar bara 150 kr).
I priset ingår kost, logi, studiematerial såsom bibel och psalmbok samt fotografering.

Förträff: Innan lägret kommer vi kalla till en förträff, denna brukar ligga under maj-månad och i samband med en gudstjänst i konfirmationskyrkan. Du får vid tillfället träffa din konfirmationspräst , dina blivande lägerkompisar samt många av de ledare som kommer ha hand om dig ute på lägret.

Präst på lägret: Birgitta Arneving

Kontakt på kansliet: Hanna Lindvall 08-716 22 50

 

 

Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

4718