Välkomna till seglarlägret Kryssis!

Daglägret Kryssis, Optimistläger

- För dig mellan 8 och 12 år -

2012 startade vi Kryssis, ett dagläger för barn mellan 8 -12 år (det året barnet fyller 8 år). Lägret riktar sig till barn som är nybörjare, som kanske inte varit i båt tidigare eller som inte vill sova hemifrån än.

Vi håller till i vår varvsförening Stora Hundudden, Hunduddsvägen 51, ute på Djurgården. Vår flotta består av 12 st Optimistjollar och lägren är således små och exklusiva, med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning från 9.00 till 16.00.

Barnen har med sig egen lunch som äts ute om vädret tillåter, alternativt i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

På Kryssis lär du dig segling från grunden, både i teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Våra lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper i ämnet och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

NYHET! Sommaren 2017 är alla våra läger på Kryssis bokninsbara både som nybörjarkurs och fortsättningskurs.

Nybörjare: Här lär vi oss segling från grunden. De olika seglingssätten bidevind, halvvind, läns. Vi får även öva på att kappsejsa och att ta oss upp i båten igen. Vi är ofta två barn i varje optimist, eller ett barn och en ledare.

Fortsättning: Denna kurs passar dig som redan gått ett eller flera läger på Kryssis, eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Här lär vi oss bland annat mer om hur vi seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta oss ur vindögat. Vi övar på att lägga till vid en brygga på ett säkert sätt. Vi är oftast själva i optimisterna.

Upphämtning med båt: Vi kommer  i år att kunna hämta upp barn på Lidingö, Larsbergs brygga, läger 1 och 2, och i Nacka Strand (bryggan på sxk-sidan innanför piren) läger 3 och 4. Mer info går ut med mail till inbokade närmare lägerstart.
 

LÄGERPROGRAM 2017

Alla läger är på dagtid Måndag - Fredag, 9-16.
Pris 2 500 kr alt. 2 100 kr för medlemmar i Svenska Kryssarklubben.

Kurs 1. 12-16 juni BOKA HÄR

Kurs 2. 26-30 juni FULLBOKAD

Kurs 3. 3-7 juli BOKA HÄR

Kurs 4. 7-11 aug BOKA HÄR

_________________________________________

Anmälan och betalning
Lägeravgiften och ev avbeställningsskydd betalas till Stockholmskretsens Bankgiro 5877-0942. Märk betalningen med deltagarens namn och kursnummer.

Betalningen skall vara oss tillhanda senast 7 dagar efter anmälningsdatum. Utebliven betalning gäller inte som avanmälan, för avanmälan kontaktas kansliet skriftligen.

Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före det aktuella lägrets första dag återbetalas hela lägeravgiften minus 500 kr i administrationsavgift.

Vid avbeställning senare än som ovan anges men tidigare än 30 dagar före det aktuella lägrets första dag, har SXK rätt att tillgodoräkna sig 50 % av lägrets hela pris.

Vid avbeställning senare än 30 dagar före det aktuella lägrets första dag, har SXK rätt att tillgodoräkna sig lägrets hela pris.

Om du blir sjuk och har tecknat avbeställningsskydd gäller andra regler, se villkor för avbeställningsskydd nedan.

Vid avbeställning Kryssis helgläger återbetalas hela lägerpriset bortsett från en avbokningsavgift på 300 kr.

stockholmskretsen@sxk.se reserverar oss för att ändra i lägerprogrammet.

Lägerprogram som pdf.

1752

1751