Finns hos Sörmlandskretsen

Hyr en IF-båt i sommar.

Uthyrningen under sommaren 2016 var god. Totalt var det 17 uthyrningar. Det var 5 st veckouthyrningar och 12 st helger eller förlängda helger.

Svenska Kryssarklubben äger fyra IF-båtar och Sörmlandskretsen har tagit på sig att förvalta två av dessa; Tant Gredelin och Tant Brun. Dessa båda IF-båtar har Nyköping som hemmahamn. Systrar finns i Bottenvikskretsen (Tant Storm) och Vänerkretsen (Tant Trygg).

Vi vill ge medlemmar utan båt en möjlighet att komma ut på sjön till en rimlig kostnad. Särskilt positivt är det om ungdomar använder båtarna.

SOMMARENS ERBJUDANDE: Om du hyr någon av våra "tanter" en helg eller en vecka i sommar så blir du kostnadsfritt medlem i Svenska Kryssarklubben. (Om du inte tidigare har varit medlem i SXK).

483 Tant Gredelin sommarfin i NyköpingVi hyr ut båtarna enligt följande villkor: Du ska ha nautisk kompetens, seglingskunskaper och vara medlem i SXK.

 

Priser 2017 (Ungdomar inom parentes) 

250 (100) kr/dygn, 500 (200) kr/helg eller 2000 (500) kr/vecka. (Första gången du hyr ger vi en introduktionsrabatt om 500 kr på veckorhyran för vuxna)

Vi räknar att du är ungdom fram till det att du fyllt 25 år.

Om du vill boka Klicka här och fyll i formuläret.
 

När du har bokat återkommer vi via e-post med bekräftelse och information om hur du betalar in hyran och senaste betalnings-datum. Det kan ta några dagar då vi jobbar ideellt.

Din bokning är preliminär tills Du betalat hyran. Om vi mottagit hyran så kommer bokningen att visas i kalendern några dagar efter senaste betalningsdatumet.  
Hyran betalas till bankgiro: 815-5616  SXK Sörmlandskretsen.

Först till kvarn gäller för preliminärbokningar. Om vi inte mottagit hyran senaste betalningsdatum så går turen vidare till nästa i kön.

Avbokning kan göras, då återfås hyran minus bokningsavgift på 20 %. 

Frågor om bokningen till Ulrika Roos:  tgredelin@gmail.com

Frågor ang våra IF-båtar besvaras av följande personer: 

Ulrika Roos 070- 696 92 97
Mats Haking 070- 511 53 89
Staffan Bergentoft 076- 850 11 76
Hans Gustavsson 070 - 524 67 91
Ola Larsson 072 - 700 20 40

Kalendern nedan visar om båtarna är lediga eller upptagna.

Båtarna har gasolkök, mantåg, spinnaker, VHF och GPS samt vår grundutrustning.

Tant Gredelin är byggd 1971 och har segelnummer 710.

Tant Brun är byggd 1968 och har segelnummer 142. 

Tant Gredelin är byggd 1971 och har segelnummer 710. Hon har spritkök, mantåg, VHF och GPS samt vår standardutrustning.

Tant Brun är byggd 1968 och har segelnummer 142. Hon har gasolkök, mantåg, sittbrunnskapell och spinnaker samt vår standardutrustning.

Fullständig utrustningslista skickar vi på begäran. Ingen stöldbegärglig utrustning förvaras i båtarna.

IF-båten är 8 m lång med 4 kojer ombord. Inredningen består av två längsgående soffor i salongen. Stickkojer finns på både babords och styrbords sida. På babords sida direkt vid nedgångstrappan finns en uppfällbar skiva för pentry. Diskho, kylskåp och toalett saknas. Mellan förpik och salong finns garderob. Motorn är en modern 5 hk utombordare.
IF-båten konstruerades 1967 av Tord Sundén och tillverkades i Sverige av Marieholms Bruk i Småland.

Sammanlagt har ca 3 600 båtar tillverkats. År 1970 antogs båten som nationell entypsklass av Svenska Seglarförbundet.

Den första IF-båten IF S-1 provseglades utanför Långedrag 5 februari 1967 av Tord Sundén tillsammans med sönerna Sture och Jörgen. "Det var en lagom bris när vi seglade förbi de snöklädda stränderna och jag var mycket nöjd med båten", sa Tord.
IF-båten brukar ofta omtalas som "välseglande i alla vindar", "Trygg, stabil och säker", och "Vacker". En riktig segelbåt som kan kryssa för enbart fock eller stor om man vill, robust och tål hårt väder samtidigt som den är trevlig i alla väder. Nära vattnet men ändå tryggt. Sticker endast 1,2 meter och har överhäng vilket gör att man når de trevligaste ställena i naturhamnarna. En populär båt för både nybörjare och experter.

Läs om Tant Gredelins seglats till Nyköping från Lomma (pdf)

Länkar
Läs mer om IF-båten här.
Svenska IF-båtförbundet

 


sormlandskretsen(at)sxk.se