magnuskrampell

Magnus Krampell:

Jag ar på vag till Vastindien, men vill inte segla hem båten sjalv, utan funderar på att låta någon/några segla hem den åt mig. Inget betalt uppdrag, utan de får segla ett tag i Vastindien mot att de seglar hem båten. Jag betalar kostnader för hemseglingen (hamnavgifter, mm), men inte mat....(?)

Lite juridiska frågor:
Vad behövs för avtal för att de skall kunna komma in och ur hamnar utan att bli anklagade för att ha stulit båten? Ett "låneavtal"? (Jag skall kolla hur det ar med försakringen...).

Någon form av ansvar mot mig, så att de inte medvetet skadar båten, eller seglar så att båten sjunker. Någon form av sjalvrisk, kanske?

Finns denna typ av avtal redan? (inte alldeles ovanlig situation, kanske).

kuling
Hemsegling

Lennart Lundin:

Hej Magnus!
Givetvis behövs ett avtal mellan ägare och besättning. Bl a alla namn på skeppare, besättning o ägare, passnr, Båtnamn o registreringsnr, destination, ägarens godkännande för transporten. Ange att ingen ersättning utgår. Bevis att moms är betalt någon gång inom EU/ alt båtens köpekontraktet från privatperson eller firma med angivelse att VAT ingår i priset. Behåll kopior på allt. Ha fullständig dokumentation på båt o dess utrustning liggande ombord och iland här hemma.
Försäkringsfrågan är mycket viktig för båt o besättning. Låt besättningen deponera motsvarande rimlig självrisk. Avdrag om något går sönder.

Jag tror inte det blir lätt att skaffa en gratisbesättning som har de rätta kunskaperna. Vid mina leveransseglingar utgår en ersättning av 1 USD/man och nautisk mil plus alla kostnader för båten, resor, mat etc.

Det finns gott om båtar till salu i Västindien eftersom returresan till Europa är längre o besvärligare än ditresan.
Ett alternativ är däckslast från Florida till norra Europa.

Lycka till

Anonym användare
Pengar lån erbjuda

Hej Fru herrn,Du är tjänare, jordbrukare, småföretagare, hantverkare och personer i alla typer och du behöver finansiering för att konsolidera din skuld eller att hjälpa ditt företag att komma tillbaka på rätt spår, eller starta dina bekymmer fler aktiviteter. Jag lägger till ditt förfogande lån av något slag. Mitt erbjudande varierar från  Kr 5.000 till  Kr 20.000.000. (reckwertha [at] gmail [dot] com)

Anonym användare
Pengar lån erbjuda

Hej Jag är en person som erbjuder lån av pengar till människor i nöd. För mer information, vänligen kontakta mig via min e-postadress för varje begäran om  Kr 5.000 till  Kr 20.000.000 (reckwertha [at] gmail [dot] com)

Lägg till ny kommentar

Image CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden. Skilj på stora och små bokstäver.