Eskader och långfärd

Pingsteskader till Anholt 1 - 7 juni

- läs mer                  Ikon  application/pdfpingsteskader_2017.pdf

__________________________________

Välkommen till ett "prova på" arrangemang 2017 

Välutrustad båt M/Y Nuance med erfaren Skeppare – Bjarne Nilsson
5147
Jag har i samband med mina föredrag och kanalintygskurser hört många säga; Va´härligt - det måste vi prova på! Det mysiga båtlivet ombord i kombination med färd på kanaler och floder i Europa. Näst intill väderoberoende och med ständiga upplevelser under dagen, inte bara vid hamngång.

Båten med skeppare står till förfogande under några veckor i säsongen 2017 för att ”prova på” i främst Holland med grannländer.

2-3 personer per vecka erbjuds att ”gasta” och ha en det komfortabelt ombord, avsikten är att väcka intresse för att ”gastande båtkollegor” kanske framöver fortsätter på egen hand i egen båt.

Villkoren baseras på ”betalande besättning” för att nå kostnads-täckning. Det är ”prova på” för båtkompisar som vi erbjuder, ingen charterverksamhet.

Hur vi ska ordna ”rusthållning”, transporter och annat praktiskt kan vi prata om under en halvtimme efter lördagsfikat om intresse finns.

Ring 070 5608118 eller skriv till bjarnenilsson150@gmail.com om ni har intresse att prova på så bokar vi en passande lördag.

Mycket finns skrivet om kanalseglatser allt sedan Jörgen Schildts Daphne 1940 tal.

Vi sänder dig gärna vår egen artikel ”Europas kanaler inte enbart en genväg till Medelhavet”. Klubbkompisen Thomas Veber har en bok på gång som finns på nätet ”segla till medelhavet.

 

Rikseskader 2017

Kom med till solskensön i Östersjön!

Nu är det åter dags med en gemensam rikseskader, denna gång till den gemytliga ön Bornholm och det mindre kända Nexö. Under programmet, som spänner över perioden 17 – 21 juli, kommer vi tillsammans att få uppleva vad denna ö har att erbjuda i form av natur, kultur och andra attraktioner. Nexö har bl. a en svenskhistoria som kanske inte är så välkänd.

Ta chansen att uppleva Bornholm och träffa nya vänner från kryssarklubbens olika kretsar. Under veckan kommer det att ordnas olika aktiviteter och utflykter. Bl. a blir det blir guidad bussrundtur för er som aldrig varit runt på Bornholm och tematurer med inriktning på glas, keramik och mat för er som önskar det. Möjligheter finns också att besöka lokala museer, producenter mm. Kvällskaffé kommer att finnas för spontana träffar och du som trakterar något instrument får gärna ta med det och bidra till underhållningen.

Deltagaranmälan görs på SXK´s hemsida under tiden 1 februari och 1 mars. Anmälningsblanketten hittar du då under ”På gång” och rubriken ”Rikseskadern 2017”. Deltagaranmälan blir dock inte giltigt förrän deltagaravgiften 800:- är inbetald. Betalningstidpunkten är styrande för turordningen. Hamnavgiften blir 500-600 DKr för hela programperioden och betalas på plats.

Vill du veta mer om Bornholm titta på
http://www.visitdenmark.se/sv/bornholm

Eskaderledarinformation kommer att genomföras i slutet på mars.

Mer detaljerat program skickas ut i maj.

Tveka inte – anmäl dig till årets rikseskader så snart det är möjligt.

SXK Eskadernämnd

Eskaderverksamhet - vad är det?

En av Kryssarklubbens viktiga uppgifter är att främja turist- och långfärder till sjöss.Oavsett drivmedel, segel eller motor. Inom Öresundskretsen genomförs åtminstone ett par eskaderfärder varje år.

Vad är en eskaderfärd?
"en planerad färd till intressanta mål under sakkunnig ledning".

Detta innebär att en eskaderledare, tillsammans med deltagarna, gemensamt planerar en färdväg och väljer ut trevliga, säkra och sevärda hamnar som har mycket att erbjuda båtturisten.

En eskaderfärd är inte bara långa dagar till sjöss - det är en upptäcksresa i social gemenskap. Väl i hamn erbjuds utflykter med cykel, buss eller tåg till sevärdheter, lekar för barn och vuxna, grillkvällar, gemensam måltid på krogen eller en picknickkorg i det gröna. Var och en deltar alltid i aktiviteterna efter eget intresse och önskemål.

För vem och varför?

För alla som i social gemenskap vill komma till och lära känna nya vattenområden, listas här ett antal ytterligare skäl för att delta i eskaderfärder:

  • för alla,därför att det är så trevligt, och vid varje ny eskader får man ytterligare nya seglarvänner
  • för familjer med barn o ungdomar,därför att samma kamrater finns med i varje hamn
  • för de mindre rutinerade,därför att det utgör ett stöd om man är osäker
  • för de rutinerade,för att prova nya båtlivsformer
  • för äldre,därför att det bidrar till trygghet
  • för alla,därför att det finns en hjälpande hand i olika situationer och erbjuder en god social gemenskap.

Väl mött på någon av Öresundskretsens eskadrar eller någon annan eskader som arrangeras inom Svenska Kryssarklubben.